Menü Bezárás

Képzési profilok a 2024/2025-ös tanévben:

A szakmák ismertetése:

  • Gimnáziumi érettségi:

Négy évfolyamos gimnáziumi tagozatunkon célunk, hogy értékálló tudással felkészítsük tanulóinkat az érettségire, a felsőoktatásban való továbbtanulásra, valamint a társadalomba és a munka világába való kilépésre úgy, hogy rendelkezzenek az ahhoz szükséges korszerű, gyakorlatorientált kompetenciákkal.

  • Infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus – 5 évfolyamos technikum:

Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Az infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus feladata a fizikai hálózatok telepítése és üzemeltetése. Részt vesz hálózatépítési beruházásokban, optikai és réz alapú kábelhálózatok, kötések, rendezők telepítésében, és végberendezések installálásában.

Az általa kialakított hálózatokon valósulnak meg adatközpontok nagy kapacitású forgalmai, banki kapcsolatok, kis- és nagyvállalatok adatkapcsolatai, valamint háztartások számára kábeltévés hálózatokon biztosított Internet, TV és telefon szolgáltatások.

Üzemelteti a rendszerben lévő kábelhálózati elemeket és végberendezéseket, hibát kezel és javít.

Ajánlott minden fiatal számára, akit rendszerszinten is érdekelnek a komplex informatikai és a távközlési hálózatok. Érdekli, hogy a mindennapokban használt infokommunikációs eszközök hogyan kapcsolódnak a világhálóra, milyen hálózatok szükségesek ahhoz, hogy elérje az általa kedvelt zenéket, videókat és egyéb információkat. Szeret csapatban dolgozni, és szereti a kihívásokat.

  • Pénzügyi-számviteli ügyintéző – 5 évfolyamos technikum:

Gazdálkodás és menedzsment ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A pénzügyi-számviteli ügyintéző a gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységével összefüggő részfeladatait önállóan végzi: könyvelési feladatokat lát el, számítógépes programokat használ, nyilvántartások vezetésében vesz részt, közreműködik egyes pénzügyi műveletek előkészítésében és lebonyolításában.

Ajánlott minden fiatal számára, aki precíz és pontos a munkája ellátásában, rendszerben gondolkodik, érdeklődik a gazdasági folyamatok iránt, szereti a gyakorlatias feladatokat. A szakképzettséggel rendelkezők a gazdasági terület széles körében tudnak elhelyezkedni, vagy tovább tanulhatnak a gazdasági felsőoktatásban. Olyan magasabb szintű szakképzettséget is szerezhetnek , mint pl.: mérlegképes könyvelő, vám szakember, adótanácsadó, banki szakember.

  • Dobbantó – a program ismertetése:

A Dobbantó program közvetlen célja egy olyan szakiskolai előkészítő 9. évfolyami program kialakítása és megvalósítása, amely a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra vissza nem vezethető, tartós és súlyos rendellenességével küzdő SNI tanulók számára biztosít olyan egyéni ütemterven alapuló képzést, amely felkészíti őket a többségi oktatásban és képzésben való részvételre, a sikeres továbbhaladásra.

A program közvetett célja, hogy a magatartási és tanulási zavarokkal küzdő, az iskolarendszerű oktatásban lemaradó, vagy a rendszerből már kisodródott 15-25 éves fiatalok számára a szakiskolai képzés bázisán az oktatás vagy a munka világába visszavezető, a sikeres egyéni életút megtalálásához eljuttató lehetőséget biztosítson.

  • Esti általános iskola 5-8 évfolyam

Esti általános iskolai tanulmányaid folytatásához, befejezéséhez lehetőséget biztosítunk. Az esti általános iskolai oktatás intézményeinkben garantáltan teljesen ingyenes. Ha nálunk végzed az általános iskolai képzésed, és szerzed meg a 8. osztályos bizonyítványod, akkor soron kívül felvételt nyersz bármelyik erre épülő képzésedre.